Оценете темата:
  • 2 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Как да си направим mIRC бот
#1
Thumbs Up 
Още от самото създаване на първите ботове , които са за уиндоус и линукс винаги е имало преработка на някоя програмка за да изпълнява функцията на бот под уиндоус примерно.Ако искаме eggdrop (който е за линукс) на уиндоус , можем да използваме windrop , като още при самата инсталация попълваме ник , сървър и така нататък. В тази тема ще засега как да си направим бот изпълняващ различни фукнции , според нашите изисквания от чат програмата mIRC.
Най-напред си теглим програмката (ако я нямаме инсталирана - стават абсолютно всички версии , както и модификации на mIRC) и я инсталираме или разархивираме.След като сме настройли ник-а с който примерно ще бъде бота, сървър и така нататък , следва да добавим първият ни скрип за да може да започне изпълнението на фукнцията като бот. Разбира се има много скриптове като за Guard , които ако някой се нуждае от помощ, ще помогна. В случая ще добавим скрипт , който примерно да има публични команди и при определена дума ,той ще изпълнява определена функция.
Правим си нов txt файл като след това ще го запазил .mrc разширение. За ник ще ползваме User , а за канал TEST .
Код:
on *:text:*:#test: {
if ($nick == User) {
if ($1 == k) { //.kick $chan $2 by $nick }
if ($1 == .b) { //.mode $chan +b $address($2,2) }
if ($1 == kb) { //.mode $chan +b $address($2,2) | //.kick $chan $2 by $nick }
if ($1 == op) { //.mode $chan +o $2 }
if ($1 == deop) { //.mode $chan -o $2 }
if ($1 == voice) { //.mode $chan +v $2 }
if ($1 == devoice) { //.mode $chan -v $2 }
if ($1 == .mode) { //.mode $chan $1- }
}
}

Това е примерен скрипт , който при съответната дума , изпълнява команда , която сме задали , в случая примерно са "k" нашия бот ще киква и така нататък. Забележете че има ред в $nick == User , това означава , че нашият mIRC бот , ще реагира на думите изпратени само от този ник, тоест User , ако някой друг иска да ползва бота , то няма да успее , защото ще трябва да се зареди друг скрипт и на мястото на "User" , ще добавим новия ник на човека , който иска да използва командите в случая.
 
След като вече имаме кода , копираме в новия txt файл който сме направили и го запазваме от опцията "Save As" след което долу в полето попълваме някакво име , в случая ще ползваме PUB.mrc , mrc е разширението, което използва mIRC за да зареди скриптовете си. Отдолу под полето в което написахме как ще се казва нашият файл има друго, което трябва да зададем на опцията "All Files" , така по този начин ще се запази с .mrc разширението , а не с .txt. След като вече го имаме този файл направен ,го слагаме в главната директория на програмата, отваряме нашият mIRC бот , и в полето където пишем съобщенията си пишем следната команда /load -rs PUB.mrc , след което ще ни излезе съобщение , че скриптът е зареден и вече можем да го ползваме по предназначението му. А ако искаме да премахнете скрипта пишем командата /unload -rs PUB.mrc , и скрипта няма да работи повече.В случай че правите промени по скрипта , задължително трябва да го заредите отново , за да може да се обнови в mIRC Бота ни. 
Ако имате мнения , коментари или въпроси , не се чудете да попитате, с радост нашият екип ще ви помогне! Очаквайте още полесни скриптове !
Промени системата или тя теб ще промени !
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)